ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Συχνές και σημαντικές ερωταπαντήσεις σχετικά με την κατασκευή ιστοσελίδων. Εάν η ερώτησή σας δεν περιλαμβάνεται στη λίστα, μή διστάσετε να μας την απευθύνετε απευθείας. Θα χαρουμε να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση, ενώ ταυτόχρονα θα μας βοηθήσετε να εμπλουτίσουμε το παρόν ευρετήριο λύσεων.

Όπως συμβαίνει στα περισσότερα από τα έργα που αναλαμβάνουμε, υπάρχει ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα και για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας. Μπορείτε να δείτε εδώ το χρονοδιάγραμμα αυτό, το οποίο θα σας βοηθήσει να καθορίσετε και τις δικές σας προτεραιότητες. Σαφώς, η αμοιβαία συνέπεια είναι κύριος παράγοντας για την τήρηση των υποχρεώσεων και των δύο μερών. Δική μας για την έγκαιρη εκτέλεση εργασιών, και δική σας για την έγκαιρη παροχή του περιεχομένου της ιστοσελίδας (κείμενα, φωτογραφίες, επιθυμητές λειτουργίες, μενού κτλ).

Βασική μας υποχρέωση αποτελεί η πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος αυτού, το οποίο τίθεται σε λειτουργία αμέσως μετά τη συμπλήρωση του βασικού ερωτηματολογίου που σας παρέχουμε προς συμπλήρωση. Με δεδομένο ότι έχετε στη διάθεσή σας όλο το απαραίτητο υλικό, το χρονοδιάγραμμα αυτό ακολουθείται απαρέγκλιτα από εμάς. Εφόσον κατά τη διάρκεια των εργασιών απαιτηθούν εκ μέρους σας αλλαγές ή προσθήκες στο αρχικό μας πλάνο, το χρονοδιάγραμμα ανανεώνεται αντιστοίχως.

on Κυριακή Ιουνίου 26 by i-Pins team

Η i-pins είναι από τις λίγες εταιρίες που έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν βασικό κατάλογο υπηρεσιών. Μέσα από πολυετή εμπειρία καταφέραμε να κοστολογήσουμε τις βασικές ανάγκες σε σχέση με τις δραστηριότητές μας και έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ξεκάθαρη κοστολογική εικόνα στους πελάτες μας. Η λογική της "χρέωσης αναλόγως της οικονομικής επιφάνειας του πελάτη" δεν αντικατοπτίζει τη δική μας τακτική. Σαφώς και οι εκάστοτε ανάγκες είναι διαφορετικές κατά περίπτωση γεγονός το οποίο εξετάζεται παράλληλα με το αρχικό κόστος.

Ωστόσο οφείλουμε να παρέχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα στον υποψήφιο πελάτη μας ώστε να είναι γνώστης τουλάχιστον του βασικού κοστολογίου. Ως εκ τούτου, παρέχουμε τη δυνατότητα πρόσβασης στον τιμοκατάλογό μας ο οποίος σας δίνει τη δυνατότητα να "χτίσετε" μόνοι σας την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας προσθέτοντας λειτουργίες σε αυτήν. Ο κατάλογος υπολογίζει αυτομάτως το τελικό κόστος, το οποίο στη συνέχεια εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν αποκλίσεις. Το τελικό κόστος προκύπτει μετά από προσωπική επικοινωνία και βασίζεται στο κόστος του καταλόγου κατά προσέγγιση.

on Κυριακή Ιουνίου 26 by i-Pins team

Προκειμένου να "τρέχει" η ιστοσελίδα σας και να εμφανίζεται στο διαδίκτυο, θα πρέπει να φιλοξενηθεί σε κάποιον διακομιστή (server). Μπορείτε να φανταστείτε τον server ως έναν απλό υπολογιστή συνδεδεμένο μονίμως στο διαδίκτυο σε υψηλές ταχύτητες, που επιτρέπει το διαμοιρασμό των πόρων του και περιεχόμενο του δίσκου του να είναι ορατό στους επισκέπτες.

Η φιλοξενία αυτή (hosting) είναι πρόσθετο κόστος το οποίο εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την επισκεψιμότητα που δέχεται η ιστοσελίδα σας και τον όγκο των αρχείων της. Με απλά λόγια πρόκειται για την ετήσια ενοικίαση ενός χώρου στον σκληρό δίσκο του server. Για τη νέα σας ιστοσελίδα παρέχουμε δωρεάν φιλοξενία για το χρονικό διάστημα των έξι πρώτων μηνών.

on Κυριακή Ιουνίου 26 by i-Pins team

Λαμβάνουμε αυτή την ερώτηση πολύ συχνά, και δικαίως κάποιοι ίσως συγχέουν το ακριβές κόστος μίας ιστοσελίδας. Θα προσπαθήοσυμε να απαντήσουμε συνοπτικά και περιεκτικά.

Προκειμένου να "τρέχει" μία ιστοσελίδα στο διαδίκτυο θα πρέπει να συνυπάρχουν τρείς ξεχωριστοί παράγοντες.

1. Το όνομά σας: (του τύπου www.onoma.gr). Σας ανήκει εφόσον αγοράσετε το δικαίωμα χρήσης του. Η διάρκεια είναι συνήθως 2 έτη και το κόστος περί τα 20Ευρώ. Μετά το πέρας της διετίας θα πρέπει η ιδιοκτησία του ονόματος να ανανεωθεί εάν θέλετε να εξακολουθείτε να το έχτε. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο διαχειριστής Ελληνικών ονομάτων είναι Εθνικός οργανισμός (GR Hostmaster) και όχι ο εκάστοτε καταχωρητής ο οποίος μεσολαβεί για να το αγοράσετε. Βεβαίως τα ίδια ισχύουν αντίστοιχα για άλλες καταλήξεις ονομάτων πέραν του .gr (π.χ. com, net, eu κτλ) με διαφορετικά κόστη και hostmasters.

2. Η ιστοσελίδα σας: Είναι το κύριο έργο μας και σας παραδίδεται και ως φάκελος αρχείων όταν ολοκληρωθεί. Πληρώνεται εφάπαξ και χρησιμοποιείται χωρίς χρονικό περιορισμό. Το κόστος της ποικίλει κατά περίπτωση. Πρόκειται στην ουσία για έναν απλό φάκελο που περιλαμβάνει υποφακελους και αρχεία. Τα εμπορικά δικαιώματα της ιστοσελίδας (η χρήση της) ανήκουν στον ιδιοκτήτη της, ενώ τα πνευματικά δικαιώματα (σχεδιασμός και κατασκευή) εξακολουθούν να ανήκουν στον κατασκευαστή της.

3. Φιλοξενία ιστοσελίδας: Προκειμένου να "τρέχει" η ιστοσελίδα σας και να εμφανίζεται στο διαδίκτυο, θα πρέπει να φιλοξενηθεί σε κάποιον διακομιστή (server). Η φιλοξενία αυτή (hosting) είναι πρόσθετο κόστος το οποιο εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την επισκεψιμότητα που δέχεται και τον όγκο των αρχείων της. Πρόκεται ουσιαστικά για ετήσια ενοικίαση ενός χώρου σε έναν σκληρό δίσκο στον οποίο φιλοξενούνται τα αρχεία της ιστοσελίδας σας. Το κόστος της μπορεί να κυμαίνεται από 20 έως και 100 Ευρώ ετησίωςν αναλόγως των παραμέτρων που αναφέρθηκαν.

on Κυριακή Ιουνίου 26 by i-Pins team

Οι περισσότερες σύγχρονες ιστοσελίδες είναι πλέον "Δυναμικές". Αυτό σημαίνει ότι συνοδεύονται από ένα διαχειριστικό σύστημα (CMS) το οποίο "τρέχει" πίσω από την ιστοσελίδα και προσφέρει στον διαχεριστή τη δυνατότητα ανανέωσης και αναβάθμισης του περιεχομένου της αναλόγως. 

Εμείς σας παρέχουμε την ιστοσελίδα μαζί με το διαχειριστικό πρόγραμμα και τις οδηγίες για την χρήση του. Σκοπός μας είναι να παρέχουμε τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας να τη διαχειριστεί μόνος του χωρίς να απαιτείται η επέμβαση τρίτου και χωρίς φυσικά να χρεώνεστε επιπλέον για κάθε αλλαγή που θέλετε να κάνετε μελλοντικά.

Σε κάθε περίπτωση, εάν χρειάζεστε περεταίτω βοήθεια, παρέχουμε επιπλέον τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε προσωπικό επίπεδο για τη χρήση του διαχειριστικού σας. Τέλος, εάν δεν έχετε χρόνο στη διάθεσή σας και επιθυμείτε κάποιος άλλος να αναλάβει την εργασία αυτή, υπάρχει και η δυνατότητα εξ' ολοκλήρου διαχείρισης της ιστοσελίδα σας από το δικό μας έμπειρο προσωπικό.

on Κυριακή Ιουνίου 26 by i-Pins team

Για το πρώτο έξάμηνο μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής μίας νέας ιστοσελίδας, παρέχουμε δωρεάν φιλοξενία στο δικό μας server. Για το διάστημα αυτό και εφόσον δεν έχει γίνει κακή χρήση της διαχείρισης μπορούμε να παρέχουμε υποστήριξη καλής λειτουργίας πάντοτε μέσα στα πλαίσια των όρων χρήσης που διέπουν τις δραστηριότητές μας.

Το εν λόγω εξάμηνο αναφέρεται με μηδενικό κόστος στον κατάλογό μας και σας προτείνουμε οπωσδήποτε να το συμπεριλάβετε στην αρχική σας παραγγελία. Μετά το πέρας του εξαμήνου και εφόσον επιθυμείτε να παραμείνετε φιλοξενούμενοι σε δικό μας server, παρέχουμε συγκεντρωτικά πακέτα υποστήριξης σε πολύ ελκυστικές τιμές.

on Κυριακή Ιουνίου 26 by i-Pins team

Φυσικά και μπορείτε να πουλήσετε ή να μεταβιβάσετε την ιστοσελίδα σας, και δεν είναι απαραίτητο ο αγοραστής να έχει το ίδιο αντικείμενο ή εμπορική δραστηριότητα με εσάς. Ο νέος ιδιοκτήτης μπορεί είτε να προσαρμόσει τη σελίδα στις δικές του ανάγκες τροποποιώντας το περιεχόμενο, ή να απευθυνθεί σε εμάς για το σκοπό αυτό. Σε κάθε περίπτωση, η πνευματική ιδιοκτησία της ιστοσελίδας (Κατασκευή και σχεδιασμός) εξακολουθεί να ανήκει στην i-Pins και ως εκ τούτου το σχετικό link στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας δεν επιτρέπεται να αφαιρεθεί ή να τροποποιηθεί χωρίς τη δική μας πρότερη έγκριση.

on Κυριακή Ιουνίου 26 by i-Pins team

Υπάρχουν και μάλιστα αρκετές. Η τεχνολογία η οποία χρησιμοποιείται για να κατασκευαστεί μία ιστοσελίδα, έχει άμεση σχέση και με τις τελικές αποδόσεις και τη λειτουργικότητά της. Ανταποκρίνεται αισθητικά η ιστοσελίδα στις ανάγκες του κοινού? Είναι προσαμοστική? Φορτώνει αρκετά γρήγορα? Εμφάνίζεται σωστά σε όλους τους Browsers? Είναι μελλοντικά αναβαθμίσιμη? Αυτές είναι μερικές μόνο ενδεικτικές ερωτήσεις, η απάντηση των οποίων εξαρτάται άμεσα από την τεχνολογία της ιστοσελίδας.

Τα τελευταία χρόνια όμως τείνει να επικρατήσει ένα συγκεκριμένο μοντέλο τεχνολογίας το οποίο ανταποκρίνεται άριστα σε προσαρμοστικές συνθήκες και για το λόγο αυτό έχει κυριαρχήσει πλέον στις περισσότερες σύγχρονες ιστοσελίδες. Αποτελείται από ένα συνδυασμό PHP, Bootstrap, Javascript και CSS, τεχνολογίες οι οποίες υποστηρίζονται από όους τους σύγχρονους Web browsers.

on Κυριακή Ιουνίου 26 by i-Pins team

Με ειλικρίνεια πρέπει να απαντήσουμε ότι η ανάπτυξη που πιθανόν αναμένετε από την νέα σας ιστοσελίδα δεν θα έρθει άμεσα. Εάν είστε επιχείρηση και επιθυμείτε να διπλασιάσετε τις πωλήσεις σας μέσα σε σύντομο χρόνο δυστυχώς η ειλικρινής μας απάντηση θα σας απογοητεύσει. Το οφέλη από την ιστοσελίδα σας θα έρθουν με την πάροδο του χρόνου, και αυτό θα συμβεί εάν κρατάτε την ιστοσελίδα σας "ζωντανή" και την προωθείτε κι εσείς οι ίδιοι.

Οι επισκέπτες σας θα σας επισκευθούν ξανά και ξανά, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι είστε μία σοβαρή και υπαρκτή επιχείρηση πρίν αποφασίσουν να επικοινήσουν μαζί σας. Μέσα από το διαδίκτυο όπου χιλιάδες παρόμοιες ιστοσελίδες ανεβαίνουν ή κατεβαίνουν καθημερινά, οι επισκέπτες σας αναζητούν αξιοπιστία. Και αυτό είναι κάτι που επιτυγχάνεται μέσα από κόπο και χρόνο. Παραμείνετε πιστοί στο έργο σας, αναβαθμίζετε συχνά τη σελιδα σας με αξιόπιστο περιεχόμενο, προωθήστε την μέσα από κοινωνικά δίκτυα και διαφήμιση τα αποτελέσματα θα εμφανιστούν. Δεν πρόκειται για μία εκρηκτική αύξηση, αλλά για μία σταθερά ανοδική ροή επισκεπτών με μόνιμη ανάπτυξη.

Υπάρχουν όμως και ευχάριστα νέα: Δεν είναι μόνο οι μηχανές αναζήτησης ο τρόπος για να δεχθεί η ιστοσελίδα σας να τρέχει συντομότερα από το αναμενόμενο. Ολοκληρωμένες διαδικασίες προώθησης και διαφήμισης, μαζική αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, συμμετοχή στα κοινωνικά δίκτυα, προβολή σε banners συμμετοχή σε forums, διασπορά συνδέσμων, Adwords & PPC, είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δώσουμε μία σημαντική ώθηση χωρίς να απαιτείται να αναμένουμε τη φυσική ανοδική πορεία της ιστοσελίδας μας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. 

on Κυριακή Ιουνίου 26 by i-Pins team

Η νεότερη τεχνολογία με την εμφάνιση διάφορων τύπων συσκευών που συνδέονται στο διαδίκτυο, απαιτεί τεχνικά έναν τρόπο ώστε οι ιστοσελίδες να εμφανίζονται σωστά σε όλων των ειδών τις οθόνες και τα λειτουργικά συστήματα. Έτσι, μία ιστοσελίδα θα πρέπει να προσαρμόζεται αυτομάτως στην οθόνη του χρήστη εάν αυτός χρησιμοποιεί υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο, tablet ή άλλη συσκευή. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται Προσαρμοστικότητα (Responsive) και ενσωματώνεται στις περισσότερες σύγχρονες ιστοσελίδες, τροποποιώντας όχι μόνο τις διαστάσεις αλλά και το περιεχόμενο της σελίδας. 

Μία προσαρμοστική ιστοσελίδα αντιλαμβάνεται την οθόνη στην οποία εμφανίζεται και αυτομάτως αλλάζει διαστάσεις, μέγεθος γραμματοσειράς, γραφικά στοιχεία, μενού, φωτογραφίες κτλ, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να ακυρώσει την εμφάνιση κάποιων στοιχείων που εμφανίζονται προβληματικά στις μικρότερες συσκευές (π.χ. βίντεο φόντο, sildeshows κτλ). Έτσι επιτυγχάνεται μία ευχάριστη εμπειρία για τον επισκέπτη και τον βοηθά να παραμείνει στην ιστοσελίδα και να εξερευνήσει το περιεχόμενό της εύκολα και ξεκούραστα.

Η μεγάλη αύξηση της προσβασης στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια από μικρότερες συσκευές και ιδιαίτερα από smartphones, μας δείχνει ότι μία ιστοσελίδα παλαιότερης τεχνολογίας δεν έχει πολλές πιθανότητες επιβίωσης στο χώρο, ενώ η ανάγκη προσαρμοτικότητας συνεχώς αυξάνεται.

on Κυριακή Ιουνίου 26 by i-Pins team

Το Πρότυπο είναι ένα αρχείο που εξυπηρετεί ως σημείο εκκίνησης για ταχύτερη δημιουργία αντιγράφων του ίδιου σχεδιασμού. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιείτε ήδη ένα απλό αρχείο κειμένου (word) του οποίου το στυλ έχετε ήδη διαμορφώσει αναλόγως των αναγκών σας και να το αναπαράγετε κάθε φορά που επιθυμείτε να δημιουργήσετε ένα νέο αντίστοιχο αρχείο. 

on Κυριακή Ιουνίου 26 by i-Pins team

Στο συγκεκριμένο ερώτημα δεν υπάρχει σαφής απάντηση, διότι το κάθε διαχειριστικό σύστημα έχει τις ιδιαιτερότητές του. Επί του παρόντος υπάρχουν τρία βασικά διαχειριστικά συστήματα με τα οποία είναι κατασκευασμένο το μεγαλύτερο ποσοστό των ιστοσελίδων παγκοσμίως. Αυτά είναι:

 • Wordpress
 • Joomla
 • Drupal

Σε μία σύντομη περίληψη μπορούμε να τα κατατάξουμε ως προς τις δυνατότητες τους αλλά και ως προς το βαθμό δυσκολίας στο χειρισμό τους. Έτσι η κατάταξη της λίστας ισχύει όπως την παραθέσαμε αρχικά ξεκινώντας από το βαθμό δυσκολίας.

Το Wordpress διαθέτει τις λιγότερες δυνατότητες, αλλά είναι εύκολο στο χειρισμό του και για το λόγο αυτό και το πιό δημοφιλές. Προτείνεται για κατασκευή απλών ιστοσελίδων παρουσίασης και για blogs, αν και διαθέτει και αρκετές πιό προχωρημένες λύσεις. Δυστυχώς, λόγω της τεράστιας απήχησής του στο κοινό λόγω της ευκολίας χειρισμού, γίνεται αρκετά συχνά στόχος επιθέσεων από hackers.

Το Joomla ενσωματώνει πολλές πρόσθετες λειτουργίες και είναι ιδανικό τόσο για κοινές παρουσιάσεις όσο και για πιό εξειδικευμένες χρήσης και λειτουργίες όπως κοινότητες ή ηλεκτρονικά καταστήματα. Λόγω των πλουσιότερων δυνατοτήτων του είναι αρκετά πιό δύσκολο στο χειρισμό του, και ένας απλός χρήστης θα χρειαστεί αρκετές ώρες εκπαίδευσης προκειμένου να μπορέσει να το διαχειριστεί μόνος του.

Το Drupal κυριαρχεί επί των δύο προηγούμενων διαχειριστικών όσον αφορά στις δυνατότητες που παρέχει, αλλά θεωρείται πολύ πιό δύσκολο στο χειρισμό του και για το λόγο αυτό αρκετοί το αποφεύγουν, ιδιαίτερα αν δεν υπάρχει κάποια εξειδίκευση.

Σε κάθε περίπτωση, το προτιμότερο διαχειριστικό είναι αυτό το οποίο ανταποκρίνεται καλύτερα  στη χρήση για την οποία προορίζεται, και για το λόγο αυτό δεν υπάρχει ακριβώς "το καλύτερο", αλλά "το καταλληλότερο" διαχειριστικό. Μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες για τα διαχειριστικά στο διαδίκτυο. Αν επιθυμείτε τη δική μας συμβουλή, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας προτείνουμε το κατάλληλο διαχειριστικό αναλόγως των αναγκών σας.

on Κυριακή Ιουνίου 26 by i-Pins team

Αν και ο όρος "απλή ιστοσελίδα" είναι κάπως αδόκιμος, είμαστε κατά κάποιο τρόπο υποχρεωμένοι να τον χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να μεταφέρουμε μια εικόνα σχετικά με την εμπορική αξία μίας ιστοσελίδας και του κόστους της. Έτσι, μπορούμε να ορίσουμε με τα δικά μας δεδομένα ότι η ιστοσελίδα που θεωρούμε "βασική" περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

 • Διαχειριστικό πρόγραμμα (CMS)
 • Σχεδιασμό βασικού Προτύπου (Template)
 • Σύστημα χρηστών (Users login)
 • Κεντρικό Μενού και υπομενού
 • Βασική φόρμα επικοινωνίας
 • Προσαρμοστική τεχνολογία (Responsive)
 • Πολυγλωσσική υποστήριξη
 • Διαχείριση αρχείων media
 • Σύστημα ενημέρωσης περιεχομένου (φωτογραφίες, κειμενα κτλ)
 • Υποστήριξη στοιχείων SEO (Ετικέτες, τίτλοι HTML, λέξεις κλειδιά κτλ)
 • Εφαρμοσμένη διαφήμιση (Banners, Promotions)
 • Πεδίο αναζήτησης κειμένου

Θεωρούνται μη βασικά χαρακτηριστικά, αυτά τα οποία δίνουν ιδιαίτερη χροιά σε μία ιστοσελίδα κατατάσσοντάς την σε διαφορετική κατηγορία από αυτή της απλής παρουσίασης και τροποποιώντας αντίστοιχα τη λειτουργικότητά της. Με τον ίδιο τρόπο, μη βασικά στοιχεία θεωρούνται αυτά τα οποία δεν αποτελούν απαραίτητα χαρακτηριστικά για κοινή χρήση από όλους (π.χ. είναι πιθανόν κάποια ιστοσελίδα να μην περιλαμβάνει συνδέσεις με κοινωνικά δίκτυα - Social media).

on Κυριακή Ιουνίου 26 by i-Pins team
Εφόσον έχει ξεκινήσει η κατασκευή της ιστοσελίδας σας, σας παρέχουμε μία προσωρινή δικτυακή διεύθυνση (συνήθως του τύπου www.demo.onoma.gr). Καθ' όλη τη διάρκεια των εργασιών θα λαμβάνετε από εμάς ενημερωτικά emails σχετικά με τις εργασίες που έχουν γίνει και θα τις βλέπετε σε πραγματικό χρόνο επισκεπτόμενοι τη διεύθυνση αυτή. Έτσι θα μπορείτε να προτείνετε τις αλλαγές ή τις τροποποιήσεις που θέλετε. Σαφώς και δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεστε στην ίδια πόλη, ούτε κάν στην ίδια χώρα προκειμένου να υπάρχει άρτια επικοινωνία μαζί μας.
on Κυριακή Ιουνίου 26 by i-Pins team