ΠΡΟΩΘΗΣΗ

Συχνές και σημαντικές ερωταπαντήσεις σχετικά με τις υπηρεσίες διαδικτυακής προώθησης και ηλεκτρονικού marketing. Εάν η ερώτησή σας δεν περιλαμβάνεται στη λίστα, μή διστάσετε να μας την απευθύνετε απευθείας. Θα χαρουμε να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση, ενώ ταυτόχρονα θα μας βοηθήσετε να εμπλουτίσουμε το παρόν ευρετήριο λύσεων.

Ανανέωση περιεχομένου. Σύντομα κοντά σας

on Παρασκευή Ιουλίου 15 by i-Pins team

Ο όρος Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων για τις Μηχανές Αναζήτησης ή SEO (από το αγγλικό search engine optimization), περιγράφει όλες εκείνες τις διαδικασίες-επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στη δομή και το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας, ώστε να είναι όσο το δυνατό πιο φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης.

Τελικός στόχος είναι η υψηλή κατάταξη του ιστοχώρου στις μηχανές αναζήτησης και η αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας μέσω των οργανικών αποτελεσμάτων, δηλαδή των μη πληρωμένων-διαφημιζομένων αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης του Internet για τις λέξεις-κλειδιά (keywords) που ενδιαφέρουν τον χρήστη και οι μηχανές αναζήτησεις κρίνουν ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι το καταλληλότερο για αυτό που ψάχνει ο χρήστης.

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην ιστοσελίδα ώστε να βοηθά στην καλύτερη κατάταξη της στις μηχανές αναζήτησης είναι η συνάφεια (relevancy) μεταξύ του τίτλου, της περιγραφής, των λέξεων κλειδιών και του περιεχομένου της κάθε σελίδας.

Οι βασικές τεχνικές για βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης περιλαμβάνουν τα εξής:

Δημιουργία ή βελτίωση του περιεχομένου ώστε να είναι φιλικό και ενδιαφέρον στον επισκέπτη αλλά και προσπελάσιμο από τις μηχανές αναζήτησης όπως το Google

  • Λέξεις κλειδιά στον τίτλο και στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μιας σελίδας και των στοιχείων της (ALT, rel, title, κλπ)
  • Λέξεις κλειδιά σε συνδέσμους από άλλες ιστοσελίδες προς μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα
  • Λέξεις κλειδιά που εμφανίζονται μέσα στο κείμενο της ιστοσελίδας
  • Δημοτικότητα μιας ιστοσελίδας όπως μετράται από τους αλγόριθμους κατάταξης (π.χ. PageRank της Google)

Περισσότερα

on Παρασκευή Ιουλίου 15 by i-Pins team

Το πρόγραμμα Google AdWords σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε διαφημίσεις που θα προβάλλονται σε σελίδες συναφών αποτελεσμάτων αναζήτησης Google και στο δίκτυο ιστότοπων των συνεργατών μας. Πρόκειται ουσιαστικά για τα σχετικά links που έχουμε δεί όλοι μας να εμφανίζονται στην αρχή ή το τέλος της σελίδας όταν κάνουμε μία αναζήτηση στο google.

Το Adwords είναι μία υπηρεσία επί πληρωμή, και για το λόγο αυτό θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι θα γίνει σωστή χρήση και παραμετροποίηση της καμπάνιας σας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το AdWords επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.adwords.google.gr.

on Παρασκευή Ιουλίου 15 by i-Pins team

Το ηλεκτρονικό (ή και ψηφιακό) Marketing αποτελεί μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες δραστηριότητες παγκοσμίως. Ως Marketing ορίζουμε το σύνολο των δραστηριοτήτων που απαιτούνται για την οργάνωση την προώθηση και την ανάπτυξη των προϊόντων ή των υπηρεσιών μίας επιχείρησης, και κατα συνέπεια την αύξηση της κερδοφορίας της.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας, μας έχει πλέον οδηγήσει σε ένα μικτού τύπου marketing, όπου τα ηλεκτρονικά μέσα συνδυάζονται με τις παραδοσιακές επικοινωνιακές μεθόδους - τουλάχιστον στη χώρα μας - όπου το ηλεκτρονικά μέσα θα πρέπει ρεαλιστικά να συμβιώσουν με τις κλασσικές επικοινωνιακές μεθόδους.

Έτσι, για παράδειγμα το ηλεκτρονικό marketing αναλαμβάνει την προώθηση της δραστηριότητάς σας με ηλεκτρονικά μέσα (μέσω των μηχανών αναζήτησης (SEM), search engine optimization (SEO), διαφημίσεις με banner κτλ) μέχρι το σημείο στο οποίο ο πελάτης επικοινωνεί μαζί σας (π.χ. συμπληρώνωντας τη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας σας). Στη συνέχεια - αναλόγως βεβαίως του προφίλ του πελάτη σας - έχετε τη δυνατότητα είτε να συνεχίσετε την επικοινωνία με ηλεκτρονικό τρόπο, είτε να προωθήσετε το μήνυμα σε έναν πωλητή σας ώστε να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον πελάτη ορίζοντας πιθανόν μία φυσική συνάντηση μαζί του.

Σε κάθε περίπτωση, το ηλεκτρονικό marketing θα έχει ολοκληρώσει το ρόλο του με επιτυχία και κόστος συγκριτικά ελάχιστο σε σχέση με τις αμιγώς παραδοσιακές μεθόδους προώθησης/διαφήμισης. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι αποδοτικές αυτές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται δεν έχουν μόνο σχέση με το internet αλλά και οποιαδήποτε άλλη μέθοδο χρησιμοποιεί σύχρονη υψηλή τεχνολογία για επικοινωνιακές ανάγκες (π.χ. αποστολές SMS, Mobile App marketing κτλ).

on Παρασκευή Ιουλίου 15 by i-Pins team

Η έρευνα αγοράς απευθύνται ως επί το πλείστον σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Σκοπός της έρευνας είναι η ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη γνώση του ανταγωνισμού, των μεθόδων που χρησιμοποιούνται για την προώθησή του, αλλά και των ίδιων των προϊόντων. Με την έρευνα αυτή υσιαστικά μετατρέπουμε τον ίδιο τον ανταγωνισμό σε δικό μας όφελος, αφού έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία για να κρίνουμε και να μελετήσουμε τις κινήσεις, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες και την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε χώρο. 

Έτσι, αντί να ξεκινήσουμε να σχεδιάζουμε κάτι σύμφωνα με τις υποδείξεις του πελάτη μας ή τη δική μας αισθητική, λαμβάνεται πλέον υπόψη και ο σημαντικός παράγοντας της απόδοσης. Η μελέτη αυτή μας βοηθά να αποφύγουμε τα λάθη και να αναπαράγουμε τα σωστά. Δείτε περισσότερα για την Έρευνα αγοράς ή ζητήστε μας περισσότερες πληροφορίες. 

on Παρασκευή Ιουλίου 15 by i-Pins team

Μία από τις συχνότερα επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις που αφορούν την προώθηση της ιστοσελίδας είναι αυτή της επισκεψιμότητας. Όπως και στην φυσική παρουσία μίας επιχείρησης, έτσι και στο διαδίκτυο η προώθηση της δραστηριότητάς σας επηρεάζεται από πολούς παράγοντες. Ανταγωνισμός, Παρουσία, Δραστηριότητες, Διαφήμιση κτλ είναι κάποιοι από αυτούς.

Ειδικότερα στο διαδίκτυο η παρουσία του ανταγωνισμού είναι πολύ ισχυρότερη από αυτή που πιθανόν αντιμετωπίζει μία τοπικά εγκατεστημένη επιχείρηση, αφού τα αποτελέσματα λαμβάνονται από όλο τον παγκόσιο ιστό. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετές λύσεις που υπάρχουν μπορούν να καλύψουν τα κενά αυτά:

Ολοκληρωμένες διαδικασίες προώθησης και διαφήμισης, μαζική αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, συμμετοχή στα κοινωνικά δίκτυα, προβολή σε banners συμμετοχή σε forums, διασπορά συνδέσμων. Υπάρχουν επίσης οι λύσεις της χρήσης Adwords & PPC με τα οποία μπορούμε να δώσουμε μία σημαντική ώθηση χωρίς να απαιτείται να αναμένουμε τη φυσική ανοδική πορεία της ιστοσελίδας μας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Φυσικά πάντοτε θα πρέπει πρίν ξεκινήσουμε κάτι απο όλα αυτά να έχουμε εξασφαλίσει ένα καλό και αποτελεσματικό SEO (Search Engine Optimization).

on Παρασκευή Ιουλίου 15 by i-Pins team

Στην εποχή μας υπάρχει έντονος ανταγωνισμός σχεδόν σε κάθε πεδίο δραστηριότητας για όλους τους τομείς των επιχειρήσεων. Ένα έργο, όσο καλοσχεδιασμένο και λειτουργικό να είναι, κινδυνεύει να χαθεί ανάμεσα στις χιλιάδες άλλα παρόμοια έργα του ανταγωνισμού τα οποία με οποιοδηποτε τρόπο προωθούν τον εαυτό τους.

Ιδιαίτερα όσον αφορά στις ιστοσελίδες η προώθησή τους κρίνεται απαραίτητη εφόσον αντιμετωπίζει πανεθνικό ή και παγκόσμιο ανταγωνισμό αναλόγως. Η προώθηση του έργου σας με ηλεκτρονικά μέσα είναι οικονομική ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και δραστηριότητες προώθησης τις οποίες μπορεί να πραγματοποιήσει ο ιδιοκτήτης (π.χ. κοινωνικά δίκτυα) χωρίς κόστος και με πολύ καλά αποτελέσματα. 

on Παρασκευή Ιουλίου 15 by i-Pins team